torsdag 21 juli 2011

Varnhems klosterkyrka

Som ni nog kan förstå så har jag varit på tripp till Varnhem ,Gudhem, Skara, här i dessa tre ställen ligger våran historia nergräv. Detta har varit storartade Kloster och kyrkor på medeltiden.

Här har vi två kistor i Varnhems kyrka som Sonen till Birger Jarl ligger Gustaf Adolf.. i denna mastodanta kyska så fanns där sid rum, med bönerum, och vissa stenplattor som varlite svåra att läsa, dessa kistor, mm.


Här är en bild från dörren man precis kommit in i Denna storartade kyrka, om ni klickar på bilden kan ni se en stenkista ,och där ligger Birger Jarls kvarlevor. Det blir som ett vindrag från den svunna tiden.

För mig som tycker att detta är intressant så har man mycket nöje att komma till dessa underbara platser. Historien återspeglar sig i byggnader och målningar

Birger Jarl blev kung 1247, då bidrog han till att denna Kloster kyrka skulle återuppbyggas efter en brand 1234. Birger Jarl var nog den person som förändrade den medeltida Sverige mer än någon annan.

Så nu har ni fått lite historia oxå.


HA det gott

mina vänner.
6 kommentarer:

 1. Visst är det kul med historia! Ger så mycket mera att få veta bakgrunden när man besöker en plats!

  SvaraRadera
 2. Den har en vacker utsida!

  SvaraRadera
 3. Fin o speciell kyrka som jag aldrig har varit till, men som får ett besök om jag är i krokarna nån gång. Tycker också om att se historiska platser från alla tidsepoker.

  SvaraRadera
 4. Intressant! Det är mäktigt att befinna sig i kyrkor :)

  SvaraRadera
 5. Så mycket intressant och spännande det finns att besöka i vårt land bara man ger sig tid. Kram Eva

  SvaraRadera
 6. Hej! hittade dig genom virkalong som Veronica har. Kul o se vad det ska bli =)
  Jag var i Varnhems klosterkyrka för några år sen o den är så fin o spännande byggd.
  Kul o få se dina fina bilder därifrån!
  H/ Carro

  SvaraRadera