tisdag 31 mars 2009

20- tal i håret

Har ni sett vilken häftig 20-tals prydnad jag har i håret, det är bara den raka klänningen och det långa halsbandet kvar, det kommer nog så småning om.
Jag hitta mönstret på denna sida,www.knitonthenet.com/issue8/ det är alltid kul med nya grejer.Halsbandet jag gjorde i dag blev inte så långt, det hade jag inte haft pärlor till, så det blev ett kort i isblå och ljusgröna pärlor.

måndag 30 mars 2009

Retro


Har ni sett vilken ljuvlig färg det är på denna Shal, jag tycker den är riktigt retro, fick tag i den på Tradera mycket billigt.
Just nu är jag lite inne på att sy något vintage, så där från 30 - 40 talet det hade varit riktigt kul.
Får se om jag får tag i något mönster, har kollat Ebay och där fanns det, jätte kul.

söndag 29 mars 2009

utflykt


Om söndagarna brukar vi på våren att göra utflykt, ibland om vädret tillåter är en picknick korg med, men i dag var det fint väder och varmt i bilen.
Men som man ofta stöter på så är det kallt ute i vinden, man kan inte ha vindstilla över allt.
Så mitt första kort är på denna Sten bro.
sedan kan man börja fantisera eller tänka på gamla tider, vad eller vilka har gått, ridit och åkt vagn över den.
Jag tror att Kungens män red över denna bro när dom rekrytera bönder och deras söner till kriget dom skulle bekämpa i
något land, jag varför inte, dom skulle kriga mot Fransmännen. Och bönderna som såg dessa glänsande män srang och gömde sig för det fanns knappt mat till alla och deras syn på att kriga var vanvett, när vanliga människor svalt.
så kan man tänka sig att det gått till en gång för många många år sedan.

lördag 28 mars 2009

Påsk ägg


Här kan ni se ett litet antal Påsk ägg som jag har sparat, kunde inte ta med alla dom bara rulla runt på golvet.
Min första påsk städning är gjord, man får nog ta ett tag till innan Påsken är här.

torsdag 26 mars 2009

Kofta och halsband



ja här kan ni se hur långt jag kommit med Eva koftan. Som jag skrev så går det sakta men säkert framåt.

Jag är faktiskt mycket sur på vårat väder, varför i alla dagar behöver det vara så himla kallt nu, jag vill att våren ska börja komma och att man kan sitta på sin trapp och dricka kaffe och höra fåglarna sjunga, och drömma sig bort en stund. hmmm


Men det har jag inte gjort idag, detta och ett halsband till har jag åstakommit, det är bara synd att man inte har miljoner pälor så kunde man fixa alla möjliga armband och halsband. så himmla kul

Sist men inte minst måste jag börja att städa till Påsken om inte ta fram sina ägg man har i riset och dom man lägger godis i, Drops har påsk kalender men jag tror inte jag hinner fixa några saker i år, men man kan göra till nästa. Jag känner mig som Nalle Phu



onsdag 25 mars 2009

Solig men kall dag



Jag har inte gjort något pyssligt idag, ja ännu men kvällen har inte börjat.
jag har hjälpt min mamma hela dagen så det blev lite sent innan jag kom hem.
jag stickar på min Rosa kofta och det går sakta men säkert framåt. Jo jag fick hem den sötaste väska jag någonsin ägt idag, jag har köpt den hos min vän Rosies presenter


tisdag 24 mars 2009

Massa dagligt och lite kul

Jag har inte gjort något specielt idag, detta halsband, som har blå, guld och Rosa ceris pärlor.
Och så hitta jag i går när jag surfa denna söta papp korg nu till Påsken, jag var bara tvungen att prova att göra en själv.
Jag ska se om jag hinner, så ska jag fixa en stor korg och ha godis i på Påsken.
Iden till denna hitta jag på Scraplyckans blogg.

Susies Reading Mitts


Nu är April månads pulsvärmere klara. jag gjorde dom i gult det passar nu när påsken är på ingång.

måndag 23 mars 2009

pulsvärmare

Jag fick gjort klart den första pulsvärmaren, kortet blev lite knasigt för jag har tagit det själv.


Som jag skrev så surfa jag runt och hitta denna mysiga tröja. Miss Moneypenny heter den. jag ska nog tänka på den. om ni vill se mera http://www.knitonthenet.com/issue8/patterns/missmoneypenny/

Där hämtar du mönstret.

Full Färd

Här har vi det nya projektet på Pulsklubben 2009 jag börja lite i går, får se om jag blir klar med den första i kväll.
Nästa projekt är som ni kunde se i Fredagens blogg så hade jag fått hem mönster och Garn från Flowermoon och nu har jag börjat på en av dessa fina mönsterEva, det tar tid detta för jag stickar med nummer 3mm. och mönster.

Sist men inte minst så har jag fixat Påsk kort med dom vanliga motiven Kyckling och häxa.
dessa har jag lagt ut på Tradera.
Nu ska jag nog ta en surf runda innan jag sätter på en kopp kaffe.


lördag 21 mars 2009

Lördag

Här har vi dom vita vår värmarna, med rosa armband.

fredag 20 mars 2009

Knasig Dag

Det har varit en konstig dag. jag börja med att packa Tradera varor och maila, det tog sin tid.
Sedan åkte jag till mamma och prata, det är trevligt som alltid. När jag kom hem hade posten lämnat paket, ja sådan jag handlat förstås. som ni kan se från översta bilden så ska det bli en massa påsk kort av denna samlig papper och servetter och lite annat. Detta har jag köpt från Kickis och Scraplyckan

och denna bilden är det massor av garn och mönster som jag har handlat från Flowermoon hon har jätte fina mönster och garner. så nu har jag att göra en tid. jag kommer med bild på mina vita pulsvärmare senare.
Jag har lagt ut nya saker på Tradera

torsdag 19 mars 2009

Vår

Jag har gjort ett par nya pulsvärmare med ihopa kock mönster, lite här och lite där, och så blev resultatet. Dessa är stickade i Svarta fårets Bäbi garn så dom är tunna. Så jag tänkte man kunde ha dessa nu till våren och så har jag fixat ett armband som ska matsha, jag ska se om jag kan få något foto när dom sitter på handlederna.



Jag såg en ny kul byte på Stickamera denna gång choklad och garn, det är perfekt jag som älskar choklad, och det ska vara den ljusa chokladen. Hmmm vad jag blir sugen.




Jag satt och lekte lite med kort konst och det sluta med dessa 3 påsk kort, det är små skogs troll,
jag tyckte dom var söta, kan vara kul med ett annorlunda påsk kort.




onsdag 18 mars 2009

Kallt i solen

Jag fick hem Tidningen Sandra och man får riktigt nojan när man ser alla fina mönster på vårens tröjor och klänningar, för det är mycket som är lite längre, mera åt klännings hållet.

Sedan fick jag stickat klart mina pulsvärmare i garnet Chiri, det är så mjukt och gott. men inte konstigt det är gjort på 55% baby alpaca 22% superfin alpaca. Ja det är en riktig fröjd att ha runt handlederna.

Senare på dagen tänkte jag att jag skulle varit ute, men det blir kanske som i går när det var så jätte fint väder, jag tänkte att det blir nytta med nöje eftersom jag har så ont i ryggen.
Vilken blåsning jag åkte på , det var SVINKALLT ute, fast jag tagit på både mössa vantar och halsduk. Jag vände efter en bit och tyckte det var tråkigt, jag får nog vänta lite till innan jag tar mina långa promenader och filosoferar.

tisdag 17 mars 2009

ont i ryggen


Idag blir det bara ett armband med kinesika astrologiska plattor. jag har gjort ett innan, så tänkte jag fixa ett till, som ombyte.
jag måste nog besöka en sträck bänk för min rygg är inte god och glad.

måndag 16 mars 2009

Söndagens pyssel

Jag knåpa ihop ett halsband, lite annorlunda uppsättning med pärlorna. det är kul att prova olika pärl-kombinationer.
Sedan blev jag klar med ett par pulsvärmare, dom är stickade i Angora garn och är väldigt mjuka, jag tyckte dom blev lite romantiska så jag sydde på ett sidenband som man knyter till rosett. lite extra sött.
Nu vet jag inte riktigt eller rättare jag vet inte vilket jag ska börja med, en krage eller ett par till pulsvärmare, jag ska nog ta en kopp kaffe och ta en funderare.

fredag 13 mars 2009


Idag har jag nog inte varit så i farten som jag kanske borde, men min rygg har sagt i från att nu ska jag ta det lugnt.
och det har det blivit, hela dagen.

torsdag 12 mars 2009

vinter i Mars

Har ni sett vilket vackert väder vi har på västkusten, det är nog mera snö nu än det varit på hela vintren.

så det var gott att sitta inne och kura, då blev det ett gult och guld färgat halsband med gult löv, det passar solbrännan perfekt, när man fått den och nu sitter man och drömmer om soliga dagar.


och sedan blev det att fantasin fick ta över en stund, och det blev stick markörer som jag lägger ut på Tradera med lite garn.


och jag hoppas att jag inte vaknar som en av dessa. burrr

onsdag 11 mars 2009

Allt möjligt

Jag satt och lyssna på radion och på vädret sa dom att det blir Fullmåne i natt, då tyckte jag att denna bild passar utmärkt. Fullmåne och mystik kan det bli bättre.
som sagt lyssnade på radion och gjorde klart min andra pulsvärmaren, så här blev dom. jag tycker mönstret med löven är fint.

Hade beställt denna nya tidning som kom idag, jag brukar tycka att Debbie Bliss har mycket I romantikens tecken men denna, nja jag vet inte, det var inte så mycket som jag blev förtjust i men det passar alltid någon.

Som sist men inte minst så fick jag mina söta tippar från Solsol idag, är dom inte ljuvliga. Tänk vad jag kommer att bli fin på naglarna med dessa. jag tycker det är jätte bra med tippar när man vill vara fin och läcker.



tisdag 10 mars 2009

Lite pyssel

Jag börja i går att sticka på pulsvärmare i vitt garn med silketråd, det är jätte gulligt garn.New Arrival Teardrops det är ett baby garn.

Och det blir inte så dumt, jag tog en bild som är närmare så löven på pulsvärmaren syns, jag har fått tag på detta mönster på sidan stickamera,men kommer inte på vilken blogg.




men man måste göra lite mer, inte bara sticka, för det går så bra till tv, så fram med pärlor och tråd och kombinera ihop ett halsband, och såhär blev det.

Sedan vill jag ge en vän som är och tittar på bloggen med jämna mellan rum en stor KRAM för det är så kul att läsa hennes komentarer.Rosies Presenter

måndag 9 mars 2009

Måndag


Jag har städat idag, det behövs efter helgen tycker jag. ja det är städande innan och efter, ush vad man smutsar ner. och så fick jag med lite vår till köksbordet, det kändes så trevligt.

Men jag gjorde en mössa i går, och sydde trådarna i dag, det är en barn mössa, med flätor.

jag tyckte den skulle bli söt med några siden rosor på, och det piffa till det

POSTEN KOM MED PAKET

Det är så spännande att öppna paket, och kolla vad mycket fint jag fick.

Detta är ett jätte fint Garn o kaffe paket och jag vill tacka Ann Britt i överkalix som skickat detta fina till mig,Tack. http://www.bibbistickar.blogg.se/ det är hennes blogg som jag ska kolla in.

som jag skrev när jag gått med, det är så kul med överaskningar.

lördag 7 mars 2009

pyssel lördag

Dessa har jag till bringat min Lördag förmiddag att göra, ja det tog lite av eftermiddagen också,men kul har jag haft.
Nu ska jag börja sticka på en barn mössa jag fick mönstert genom en tidning.








Ha en god Lördags kväll